Veiligheid troef

Reeds vele jaren werkt de school nauw samen met verschillende instanties om de veiligheid aan de schoolpoorten te behouden en te bevorderen.

Veilig naar De Bron!

Ik vertrek (of breng mijn kind) pas na 8.15u naar school! Voordien is er geen toezicht van de leerkrachten en kunnen de kinderen op straat lopen. De IBO vangt uw kind graag op en brengt ze veilig naar school.

Vanaf ongeveer 8.20u is er aan de Kasteeldreef vrijwel altijd hulp van de politie om de kinderen veilig over het kruispunt te loodsen.

In de Molendreef worden de kinderen al van jonge leeftijd door de leerkrachten en door de ouders gewoon gemaakt de verkeerslichten te gebruiken.

Fluohesjes worden sterk aanbevolen en verplicht tijdens uitstappen. Wie zich goed laat zien, wandelt en fietst veilig!

Alle kinderen krijgen een fluohesje van de gemeente Lovendegem. Dit fluohesje gebruiken we enkel voor uitstappen. Het is de bedoeling dat het fluohesje waarmee de kinderen elke dag naar school komen door u als ouder wordt voorzien. Wanneer de kinderen naar de sporthal stappen om te gaan gymen of op uitstap gaan zijn ze verplicht het fluohesje van de gemeente te dragen!

Helmen

Wie met de fietst komt, raden we het dragen van een fluohesje én een fietshelm sterk aan in het belang van de eigen veiligheid.